
Urządzenia i Akcesoria
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
-
ciecierzycy, suszonej240 g
-
woda do namoczenia
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)60 g
-
kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)60 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
82.3 kcal /
344.5 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
83.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska