
Urządzenia i Akcesoria
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
cukru40 g
-
skórka z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
żółtka2
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej110 g
Krem waniliowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki100 g
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody50 g
-
mleka400 g
-
żółtka4
-
cukru80 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
mąki pszennej30 g
-
soli1 szczypta
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Sos truskawkowy i kruszonka
-
cukru60 g
-
wody60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
618.3 kcal /
2588.8 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
55.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Sód
193.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska