Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 - 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 82 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM5)
10min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze selera naciowego (450-800 g)
35min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
20 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min