Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 - 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 82 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie bakłażana
30 min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1h
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Gotowanie na parze jabłek (500-1000 g)
25 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1h