Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rindless bacon rashers, finely sliced
- 40 g vegetable oil
- 1 large onion, cut into wedges
- 3 garlic cloves
- 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded
- 100 g red quinoa
- water, to soak
- 1800 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g pearl barley
- 100 g puy lentils
- 100 g pearl couscous
- 50 g salted butter
- 250 g frozen peas
- 8 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3273.8 kJ / 782.5 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 15.7 g
- Sód
- 369.3 mg
Alternatywne przepisy
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)
45min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Warm bulgur salad with orange dressing
40min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 min