Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri
- 60 g red wine vinegar
- 160 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- 1 - 2 garlic cloves
- 180 g red onion, cut into quarters
- 1 jalapeño chilli, trimmed and cut into halves
- 2 - 3 bunches fresh coriander, stalks and leaves (approx. 80 g)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, stalks and leaves
- 2 tbsp fresh oregano
White bean dip
- 1 garlic clove
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 cans canned cannellini beans, rinsed and drained
- 1 ½ tbsp lemon juice
- 1 tbsp tahini
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- paprika, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 193.8 kJ / 46.1 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 321.9 mg
Alternatywne przepisy
Miso dressing
5min
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Wasabi mayonnaise
10min
Basil pesto
10min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Hazelnut dukkah with fennel
50 min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Coriander pesto
5min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10 min
Lemon and caper aioli
15min
Miso coleslaw
20min
Hommus
15min