Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into 3 cm pieces
- 1700 g water
- 1 tsp sea salt
- 200 g kale leaves, cut into pieces
- 160 g broccolini, cut into pieces
- 450 g orecchiette pasta
- 90 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 tsp fennel seeds
- 1 piece lemon peel, flesh only, no white pith (see Tip)
- 100 g macadamia nuts, plus extra roughly chopped to serve
- 15 g fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 10 g lemon juice
- 2 anchovy fillets
- 1 garlic clove
- dried chilli flakes, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3860.3 kJ / 922.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 96.2 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 877.5 mg
Alternatywne przepisy
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 godz. 30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Eggplant and ricotta involtini
1 godz. 20 min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Ribollita
50 min
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min