![Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56EDC143-68B6-4AB2-B946-F825918EDA7A/Derivates/7CBF9158-39BE-40C3-ADC0-5D4735E8BCE0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 120 g di olio di oliva
- 400 g di patate novelle
- 4 uova
-
220
g di foglie di cavolo verza
lub 220 g di cime di rapa - 1000 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi
- 400 g di ceci bianchi in scatola, scolati
- 3 spicchi di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1680 kJ / 521 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Cardi gratinati
40 Min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1 Std.
Carciofi ripieni
50 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
3h 40min
Involtini di sogliola con verdure all'orientale
50 Min
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1 Std. 15 Min
Minestrone (Bimby Friend)
40 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Zuppa di baccalà
1 Std.
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35min