![Spirali di frittata arlecchino Spirali di frittata arlecchino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51100ed90827016c106802dd2f9bae70/Derivates/eceb8e57f5b8a60eee78eea27ace5c8353bca274.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 200 g di zucchine a pezzi
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
- 150 g di peperone giallo, pulito e a pezzi
- 5 uova grandi
- ½ cucchiaino di sale
- erba cipollina fresca q.b.
- 240 g di formaggio fresco spalmabile
- 200 g di prosciutto cotto a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 420.7 kJ / 100.6 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 208.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata salata tricolore
1h 30min
Millefoglie vegetariana
1h 30min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Quiche ai funghi e Fontina
1h 30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Involtini di lonza allo speck con carote e funghi e budino agli amaretti
1h 30min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1h 30min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate
1u. 10min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1u. 20min
Rollè di tacchino ripieno con contorno di patate
1h 30min