Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de fruits secs variés
- 60 g de beurre, à température ambiante, coupé en morceaux
-
60
g de sucre roux
lub 60 g de sucre en poudre - 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 œuf
- 80 g de flocons d'avoine
- 80 g de noix de coco, en flocons
- 50 g de farine à pâtisserie
- ¼ c. à café de bicarbonate de sodium
- ½ c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 931 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 93.4 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Biscuits croquants à l'avoine
45 min
Rochers coco
20min
Briochettes coco à la vapeur
2 Std. 10 Min
Biscuits chocolat et sésame
40min
Cake orange-pavot
1 godz.
Biscuits aux figues
1 godz. 15 min
Sablés de Pâques
1h 30min
Cookies aux fruits secs
45 min
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1 godz.
Sablés viennois
45 min
Sablés au citron
1h 40min