Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- ½ sachet de levure boulangère sèche
- 280 g de farine de petit épeautre, complète
- 1 œuf et 1 jaune pour la dorure
- 50 g de sucre de fleur de coco
- ½ c. à café de sel fin
- 40 g de beurre demi-sel, mou
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 6808 kJ / 1621 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Cookies aux fruits secs
50min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain complet
16h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min