Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de noix décortiquées
- 100 g de sucre en poudre
- 13 g de cannelle en poudre
- 150 g de beurre, froid et en morceaux
- 1 œuf
- 8 g de sucre vanillé maison
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de sucre roux
- 2 c. à soupe de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 15 pièces
- Kalorie
- 17722.5 kJ / 4235.8 kcal
- Białko
- 67.4 g
- Węglowodany
- 425.2 g
- Tłuszcz
- 265.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.7 g
- Błonnik
- 25.8 g
- Sód
- 640 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Minimadeleines à la réglisse
30 Min
Gâteau vapeur vanille, fraise, rhubarbe
1h 15min
Biscuits au citron
55 Min
Fraisier
15h
Petits gâteaux vapeur aux poires et au sirop d'érable
35 Min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6óra 25p
Croquets aux noix de pécan
55 Min
Brioches italiennes
3h 15min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche feuilletée
5sa