Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 3 citrons jaunes non traités, zeste et jus
- 100 g de polenta
- 200 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
Le sirop
- 120 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3046 kJ / 731 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Tarte au coing
50 Min
Rochers à la banane
15 Min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1 Std.
Cake au citron vert
1 Std.
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Gâteau petit-déjeuner
40min
Clafoutis aux pommes et amandes
1 Std.
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Gâteau aux noix
45min
Gâteau aux noisettes
55min