Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- 1000 g de lait
- 4 étoiles de badiane
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 1 clou de girofle
- 1 bâton de cannelle
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Popcorn au caramel
55 min
Chocolat chaud des Incas
40 min
Chocolat chaud
10min
Lait de noisette
45 min
Porridge à la vanille et marrons glacés
1 godz. 30 min
Crêpes soufflées japonaises
40 min
Toffees aux amandes
1 godz. 45 min
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15 Min
Cookies des 1000 et 1 nuits
45 min
Fondue au Chocolat à la Wonka
20 min
Sauce caramel au café
45 min
Chocolat chaud onctueux
15 Min