Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- 1000 g de lait
- 4 étoiles de badiane
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 1 clou de girofle
- 1 bâton de cannelle
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30 Min
Chocolat chaud des Incas
40min
Infusion aux baies
30 Min
Boulettes de lieu au gingembre, sauce coco curry
50 Min
Lait de noisettes (Métrique)
Brak ocen
Sauce caramel au café
45min
Chocolat chaud au lait de coco
10 Min
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15 Min
Porridge pomme et flocons d'avoine
30 Min
Beurre de cacahuète
10 Min
Chocolat chaud
10 Min
Chocolat chaud onctueux
15 Min