Fricassée de poulet aux asperges

Fricassée de poulet aux asperges

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de sel et un peu pour l'assaisonnement
    1 c. à café
  • d'huile végétale
    1 c. à café
  • de riz
    350 g
  • d'eau
    1300 g
  • de carottes en tranches (5 mm)
    100 g
  • de branche de céleri en morceaux (3 cm)
    100 g
  • d'asperges en morceaux de la taille d'une bouchée (voir conseil)
    300 g
  • de petits pois frais
    150 g
  • de filets de poulet
    800 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux ou en quatre
    100 g
  • de crème, tout type
    150 g
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de pâte de bouillon de poulet
    2 c. à café bombée
    2 cubes de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • de jus de citron
    2 c. à café
  • de sauce Worcestershire
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 580 kcal / 2428 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 517 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...