Ripieno per torta di mele
TM6 TM5

Ripieno per torta di mele

4.6 (11 ocen)

Składniki

Mix di spezie

  • 60 g di stecche di cannella
  • 10 g di zenzero in polvere
  • 5 g di chiodi di garofano
  • 10 g di noce moscata intera
  • 1 bacca di anice stellato

Ripieno per torta di mele

  • 90 g di succo di limone
  • 650 g di mele (es. Granny Smith), sbucciate, in quarti, senza torsolo e senza semi (tenendoli da parte)
  • 1200 g acqua
  • 180 g di zucchero di canna chiaro
  • 20 g di amido di mais (maizena)

Wartości odżywcze
na 4 vasetti
Kalorie
5678 kJ / 1357 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
351 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
53 g
Sód
130 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy