![Ripieno per torta di mele Ripieno per torta di mele](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d89f583a-c03c-4371-a501-55b283c33897/Derivates/dc810b58ceedcb61242b0c4b731d95b0ac13b4b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mix di spezie
- 60 g di stecche di cannella
- 10 g di zenzero in polvere
- 5 g di chiodi di garofano
- 10 g di noce moscata intera
- 1 bacca di anice stellato
Ripieno per torta di mele
- 90 g di succo di limone
- 650 g di mele (es. Granny Smith), sbucciate, in quarti, senza torsolo e senza semi (tenendoli da parte)
- 1200 g acqua
- 180 g di zucchero di canna chiaro
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 4 vasetti
- Kalorie
- 5678 kJ / 1357 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 351 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 53 g
- Sód
- 130 mg
Alternatywne przepisy
Torta agli agrumi
45min
Crème caramel al Varoma
3 Std.
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30 min
Insalata di cetriolo alla tailandese (TM6)
15 dk
Zuppa di verdure e pasta corta con Affettatutto Bimby® (TM6)
40 min
Cous cous di zucca, barbabietola e ceci con salsa tahini
45min
Mousse ravanelli e caprino
3h 30 min
Lasagne di verza
2h 30min
Crostata ibisco e lamponi
2 Std. 35 Min
Besciamella
15 dk
Maionese cotta
15 dk
Gelato leggero alle albicocche
10min