Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di semi di zucca al naturale
-
90
g di Parmigiano Reggiano stagionato (almeno 36 mesi), a pezzi (2-3 cm)
lub 90 g di pecorino stagionato (almeno 36 mesi), a pezzi (2-3 cm) - 300 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di sale
- 1 uovo, sbattuto
- 2 cucchiai di sale grosso
- 2 cucchiai di semi di cumino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 428.7 kJ / 102.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 667.5 mg
Alternatywne przepisy
Liquore alle caramelle al latte
192 Std.
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Gelato al parrozzo
10 Std. 30 Min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Focaccia ai semi di lino con salmone, funghi e rucola
40 min
Bignè craquelin
2u.
Maionese cotta
15 min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 min
Rustici alla carbonara
1u. 30min
Sangria analcolica
1h 35min
Pane di patate e noci
21 Std.
Panini semidolci
1u. 30min