![Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/896aedabab8e60a3731c604b159568b8/Derivates/314779ec003dda2d2e2a446aa6a6124039394a11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta allo zafferano
- 10 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b.
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di zucchero
- 1 bustina di zafferano in polvere
Crema all'arancia
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato (vedere varianti)
- 100 g di zucchero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- cioccolato fondente in scagliette, a piacere
- 6 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1491.3 kJ / 356.5 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche alle cipolle
1 godz. 30 min
Crema al limone con mirtilli
1hod.
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min
Crostata salata multicolore
1hod.
Crema al limone con fragole
30min
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1 godz. 30 min
Zabaione con crumble di frutta secca
1hod.
Biscottini salati al basilico e mandorle
1hod.
Salsa al cioccolato
10 Min
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1hod.
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1 godz. 30 min