Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta allo zafferano
- 10 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b.
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di zucchero
- 1 bustina di zafferano in polvere
Crema all'arancia
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato (vedere varianti)
- 100 g di zucchero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- cioccolato fondente in scagliette, a piacere
- 6 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1491.3 kJ / 356.5 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino alle pere con salsa al caramello
3 Std. 30 Min
Semifreddo allo zabaione
12h 15 min
Bevanda energizzante zafferano e cardamomo
6 Std. 5 Min
Parfait alla lavanda e miele
13h
Tagliata di frutta fresca con salsa limone e miele
15min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35 Min
Semifreddo all'amarena
9 Std.
Zabaione con crumble di frutta secca
1 Std.
Panna cotta al caffè
4 godz. 20 min
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Crema al limone con mirtilli
1 Std.