Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1570 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
5
g di malto d'orzo
lub 5 g di zucchero - olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di farina di mais finissima + q.b.
- 200 g di farina integrale
- 200 g di farina di segale integrale
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 6892 kJ / 1647 kcal
- Białko
- 57.1 g
- Węglowodany
- 351.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 49.2 g
- Sód
- 3945.1 mg
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Panini con muesli
19h 30min
Pagnotta rustica
3h
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Filone di segale
4 Std.
Pane dolce per la colazione
1sa 30 dk
Panini di segale
12h
Soda Bread (pane irlandese)
45 dk
Pane in cassetta semplice
19h
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h