Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 200 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina di segale + q.b.
Starter
- 150 g di chicchi di segale
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pane
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
- 10 g di malto in polvere
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di spezie miste in polvere (cardamomo, cumino, semi di finocchio, coriandolo, ecc.)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8753 kJ / 2190 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 420 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 43.4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane morbido di farro
19h
Pane integrale alla curcuma
16 Std.
Panini al cumino
16sa 30 dk
Pane di segale
20h 30min
Pane in padella
18h
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Filone di segale
4 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane di avena con semi di zucca
3h 50 phút
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.