![Pane di segale e erbe aromatiche Pane di segale e erbe aromatiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73ee47b3-71c8-41e0-975b-8081a5dd88f9/Derivates/7916a496-0359-40ca-8d25-d1aedeefaec0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 200 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina di segale + q.b.
Starter
- 150 g di chicchi di segale
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pane
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
- 10 g di malto in polvere
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di spezie miste in polvere (cardamomo, cumino, semi di finocchio, coriandolo, ecc.)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8753 kJ / 2190 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 420 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 43.4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta rustica
3 Std.
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Panini dolci alle noci
15h 30min
Pane cosacco
16 Std.
Pane morbido di farro
19 Std.
Pane di patate e noci
21h
Pane speziato
19 Std.
Pane ai semi di girasole
22h
Pane semplice
4 Std.
Filone di segale
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19 Std.