Urządzenia i Akcesoria
Indian Vegetable Curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
coriander seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
cardamom seeds½ tsp
-
mustard seeds½ tsp
-
yellow onions halved3 ½ oz
-
garlic cloves2
-
fresh ginger thinly sliced½ oz
-
fresh red chili small, deseeded, cut into pieces1
-
olive oil1 oz
-
ground turmeric1 tsp
-
canned coconut milk14 oz
-
water3 ½ oz
-
1 vegetable stock cubehomemade vegetable stock paste1 heaping tsp
-
salt to taste2 - 3 tsp
-
waxy potatoes peeled, cut into pieces (¾ in.-1¼ in.)22 oz
-
carrots sliced (½ in.)6 oz
-
cauliflower cut into florets6 oz
-
zucchini sliced (½ in.)6 oz
-
frozen peas3 ½ oz
-
fresh cilantro leaves only2 sprigs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1527.7 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1934.6 kJ /
462.4 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Vegan Pesto
10 min
Vegetarian Chili
50 min
Tofu Stew
30 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegan Macaroni and Cheese
5 godz.