Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, thinly sliced
- 1 fresh red chili, small, deseeded, cut into pieces
- 1 oz olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 14 oz canned coconut milk
- 3 ½ oz water
-
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 2 - 3 tsp salt, to taste
- 22 oz waxy potatoes, peeled, cut into pieces (¾ in.-1¼ in.)
- 6 oz carrots, sliced (½ in.)
- 6 oz cauliflower, cut into florets
- 6 oz zucchini, sliced (½ in.)
- 3 ½ oz frozen peas
- 2 sprigs fresh cilantro, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.6 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1527.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Tofu Stew
30 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Lentil Moussaka
2h 20min
Ratatouille
40 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Pumpkin Curry
45 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Baingan ka bharta
1hod. 20min
Amritsari dal
26h