Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, thinly sliced
- 1 fresh red chili, small, deseeded, cut into pieces
- 1 oz olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 14 oz canned coconut milk
- 3 ½ oz water
-
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 2 - 3 tsp salt, to taste
- 22 oz waxy potatoes, peeled, cut into pieces (¾ in.-1¼ in.)
- 6 oz carrots, sliced (½ in.)
- 6 oz cauliflower, cut into florets
- 6 oz zucchini, sliced (½ in.)
- 3 ½ oz frozen peas
- 2 sprigs fresh cilantro, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.6 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1527.7 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2h 20min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Risotto with Spinach and Peas
30min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Pumpkin Curry
45min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Vegetarian Chili
50min
Cauliflower and Date Tagine
55min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Greek Vegetables
1h
Tofu Stew
30min
Vegetable Stew
1h 15 min