Palak paneer

Palak paneer

4.4 170 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • coriander seeds
    2 tsp
  • cumin seeds
    2 tsp
  • fresh long green chillies deseeded if preferred and cut into halves
    1 - 2
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • garlic cloves
    3
  • red onion (approx. 200 g), cut into quarters
    1
  • light olive oil
    60 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ - 1 tsp
  • ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into quarters
    2
  • frozen spinach thawed and drained
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • water
    1300 g
  • white rice
    300 g
  • sea salt
    1 tsp
  • paneer cut into cubes (2 cm - see Tips)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 466.3 kcal / 1958.3 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 1146.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...