Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 60 g light olive oil
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 1 red onion (approx. 200 g), cut into quarters
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp chilli powder
- 2 ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into quarters
- 200 g frozen spinach, thawed and drained
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1300 g water
- 300 g white rice
- 1 tsp sea salt
- 400 g paneer, cut into cubes (2 cm - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1958.3 kJ / 466.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1146.2 mg