Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 250 g onions, quartered
- 25 g sunflower oil
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g tomatoes, fresh, quartered
- 1 fresh green chilli, deseeded
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp garam masala
- 300 g fresh spinach
- 100 g coconut milk
- 20 g fresh coriander
- 200 - 230 g paneer cheese, diced (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Paneer Makhani
1h
Dosa with spiced potato filling
17h 40min
Palak paneer
45min
Tarka Dal
9h 5 min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Sambhar
1h 5 min
Chana Masala
45min
Saag Paneer
13 Std.
Dal Makhani
9h 30 min