
Urządzenia i Akcesoria
Palak Paneer
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portion
Składniki
-
garlic cloves4
-
fresh root ginger sliced in rounds (2 mm)10 g
-
onions quartered250 g
-
sunflower oil25 g
-
fine sea salt½ tsp
-
tomatoes fresh, quartered200 g
-
fresh green chilli deseeded1
-
chilli powder½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
garam masala1 tsp
-
fresh spinach300 g
-
coconut milk100 g
-
fresh coriander20 g
-
paneer cheese diced (2-3 cm)200 - 230 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
346 kcal /
1449 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paneer makhani
45 min
Chana Masala
45 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Paneer Makhani
1 godz.
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Saag Paneer
13 godz.
Coconut Dhal
20 min