Urządzenia i Akcesoria
Palak Paneer
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portion
Składniki
-
garlic cloves4
-
fresh root ginger sliced in rounds (2 mm)10 g
-
onions quartered250 g
-
sunflower oil25 g
-
fine sea salt½ tsp
-
tomatoes fresh, quartered200 g
-
fresh green chilli deseeded1
-
chilli powder½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
garam masala1 tsp
-
fresh spinach300 g
-
coconut milk100 g
-
fresh coriander20 g
-
paneer cheese diced (2-3 cm)200 - 230 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.8 g
Kalorie
1449 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Coconut Dhal
20 min
Palak paneer
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Saag Paneer
13 godz.
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Paneer Makhani
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chana Masala
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min