
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
oleju rzepakowego10 g
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w kostkę150 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku¼ łyżeczki
-
sosu Worcestershire3 krople
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej150 g
-
serka kremowego, light100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.5 kcal /
1658.5 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska