
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g oleju rzepakowego
-
200 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w kostkę
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
3 krople sosu Worcestershire
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
-
100 g serka kremowego, light
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.5 kcal /
1658.5 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska