Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw

Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw

4.4 684 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 200 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w kostkę
  • 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 3 krople sosu Worcestershire
  • ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
  • 100 g serka kremowego, light
    100 g jogurtu typu islandzkiego, skyru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.5 kcal / 1658.5 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...