
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
- 10 g oleju rzepakowego
- 200 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm kostkę
- 200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 3 krople sosu Worcestershire
- ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
- 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w kostkę
-
100
g serka kremowego, light
lub 100 g jogurtu typu islandzkiego, skyr
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 395.5 kcal / 1658.5 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 9.2 g