Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw

Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw

4.4 676 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    3 gałązki
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w kostkę
    150 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
    200 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    ¼ łyżeczki
  • sosu Worcestershire
    3 krople
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
    150 g
  • serka kremowego, light
    100 g
    100 g jogurtu typu islandzkiego, skyru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.5 kcal / 1658.5 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...