Empadão de batata e cogumelos
TM6 TM5

Empadão de batata e cogumelos

3.7 (10 ocen)

Składniki

  • 1 dente de alho
  • 30 g azeite, mais q.b. p/ untar e p/ temperar
  • 350 g cogumelos porcini frescos cortados em fatias
  • 3 - 4 pitadas de sal, mais q.b. p/ temperar
  • 2 pitadas de pimenta preta
  • 3 pés de salsa, só as folhas
  • 50 g queijo parmesão
  • 500 g queijo ricota
  • 1 ovo
  • 500 g batata cortada em fatias (3-4 mm aprox.)
  • 20 g pão ralado

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1352.8 kJ / 323.3 kcal
Białko
16.9 g
Węglowodany
22.5 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
2.4 g
Sód
301.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy