Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sementes de sésamo
- 1 bolbo de funcho (200 g aprox.), cortado em pedaços
- 1 maçã vermelha (200 g aprox.), cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
-
10
g salsa
lub 10 g cerefólio - 20 g azeite
- 20 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)
- ¾ - 1 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 265 g grão-de-bico cozido escorrido
- 100 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1222.8 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 584.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de feijão, abacate e atum
20 min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 min
Strudel de legumes
50 min
Bolonhesa de frutos secos
35 min
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30min
Tikka masala de couve-flor
30min
Salada de lentilhas e pimentos assados
20 min
"Bifes" de couve-flor com puré de feijão
25 Min
Salada quente de bulgur com abóbora
50 min
Cuscuz mediterrânico
10 Min
Salada de bulgur, feijão e atum
45min