Urządzenia i Akcesoria
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Bezy
-
50 g cukru
-
50 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowo-truskawkowy
-
300 g jogurtu kokosowego wegańskiego (patrz wskazówka)
-
100 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
197 mg
Białko
2 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min