
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
grzybów mun, suszonych2 łyżki
-
wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów15 g
-
wodorostów wakame, suszonych5 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
ziaren sezamu, prażonych10 g
-
octu ryżowego30 g
-
miodu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
56 kcal /
236 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Pad Thai z krewetkami
45 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Zupa miso
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Pad thai
45 min