Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
2 łyżki grzybów mun, suszonych
-
15 g wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
-
5 g wodorostów wakame, suszonych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
30 g octu ryżowego
-
30 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
236 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Korma z owoców morza
40 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.