Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomatensauce
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Öl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 15 g Balsamico, hell
- 150 g Sojaflocken
- 400 g Wasser, heiß
Albóndigas
- 80 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Öl und mehr zum Braten
- 250 g Kidneybohnen, aus der Dose, abgetropft
- 20 g Paniermehl
- 20 g Speisestärke
- 1 TL Salz
-
½
TL Paprika de la Vera
lub ½ TL Rauchsalz - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1890 kJ / 451 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 190 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnen-Burger (vegan)
1h 20 min
Veganes Wiener Saftgulasch
1 Std.
Veganes Champignon-Masala
25min
Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen
1 Std.
Black Bean Pattie
30min
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 min
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Chili sin Carne
1 Std.
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1h 25 min
Vegane Mac and Cheese
1 Std.
Knuspriger koreanischer Tofu
1h 20 min
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45 min