Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen

Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen

4.3 179 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Linsenbällchen
  • Zwiebel halbiert
    90 g
  • Mandeln
    50 g
  • Koriander abgezupft
    1 Bund
  • Linsen, aus der Dose abgetropft
    300 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Mehl
    90 g
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Tomatensuppe und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Rotwein trocken
    50 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • Tomaten in Stücken
    800 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Oregano, getrocknet
    1 geh. TL
  • Wasser
    300 g
  • Sahnealternative aus Soja
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1134 mg
Białko 16 g
Kalorie 1799 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...