
Urządzenia i Akcesoria
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser650 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Kartoffeln, festkochend ungeschält1000 g
-
Pardina-Linsen getrocknet80 g
-
Gewürzgurken abgetropft100 g
-
Petersilie abgezupft20 g
-
rote Zwiebeln halbiert80 g
-
Salz1 ½ TL
-
Gurkenwasser80 g
-
Senf2 EL
-
Sonnenblumenkerne geröstet80 g
-
Möhren in Stücken90 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Öl und etwas mehr zum Anbraten30 g
-
Haferflocken, zart80 g
-
Paprika de la Vera½ TL
-
Majoran½ TL
-
Thymian½ TL
-
Flohsamenschalen5 g
-
Worcester-Sauce vegan2 EL
-
Rote-Bete-Saft30 g
-
Mayonnaise vegan80 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
777 kcal /
3251 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
97 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1432 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Veganize it!
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy