Möhrensuppe mit Zimt

Möhrensuppe mit Zimt

3.8 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    50 g
    50 g Rauchmandeln
  • Knoblauchzehe
    1
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    5 - 10 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Möhren in Stücken
    800 g
  • Öl
    10 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Zimtstange
    ½
  • Orange, unbehandelt 1 TL Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
    ½
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Koriander, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 457 mg
Białko 6 g
Kalorie 910 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...