Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse

Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse

3.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 TL
  • Zuckerschoten schräg halbiert
    250 g
  • Erbsen, TK
    250 g
  • Spitzkohl in Stücken
    700 g
  • Öl
    80 g
  • Sojadrink
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Soja-Joghurtalternative natur
    75 g
  • Sojasauce
    35 g
  • Limetten Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, 4 EL Saft ausgepresst
    2
  • Chiliflocken zum Bestreuen
  • Kresse-Beet (Limonenkresse), abgeschnitten
    1
    4 Stängel Thai-Basilikum, abgezupft

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 338 kcal / 1416 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...