Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons

Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons

4.0 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Pastinaken geschält, in Stücken
    250 g
  • Porree nur das Weiße, in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Wasser
    700 g
  • Sahne
    200 g
  • Senf
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ Prisen
  • Walnussöl zum Anbraten
  • Roggenbrötchen (ca. 100 g), in Würfeln (1 cm)
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 393 kcal / 1631 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...