Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 160 g Wasser und mehr zum Pochieren
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Msp. Kurkuma
- 2 TL Senf
- 300 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- 4 EL Essig
- 8 Eier, sehr frisch (siehe Tipp)
- 400 g Mangold, in feinen Streifen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1128 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Mangoldcremesuppe
30 Min
Mangoldrisotto
50 Min
Grünkohl-Risotto
50 Min
Topinamburpüree
40 Min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Mangold-Röllchen mit Tomatensauce
1h 30 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 Std.
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Vegetarische Mangoldrouladen
1h 30 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std.