Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser
- 300 g Rote Bete, mit Schale (Ø ca. 10 cm)
- 300 g Gelbe Bete, mit Schale (Ø ca. 10 cm)
- 150 g Rettich, frisch, in groben Stücken
- 150 g Birne, reif, ohne Schale, in groben Stücken
- 40 g Walnussöl
- 20 g Rotweinessig
- 1 TL Senf
- ¼ - ½ TL Salz nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- 200 g Räucheraal, in dünnen Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1476 kJ / 353 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 dk
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Grünkohl-Apfel-Salat
40min
Möhren-Apfel-Rohkost auf Chicorée
15min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 dk
Sellerie-Kartoffelstampf mit Kabeljau und Paprika-Salsa
1h 5min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20min
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Fenchelgemüse
30min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15min
Rote-Bete-Salat
1h 15min