Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal

Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    800 g
  • Rote Bete mit Schale (Ø ca. 10 cm)
    300 g
  • Gelbe Bete mit Schale (Ø ca. 10 cm)
    300 g
  • Rettich, frisch in groben Stücken
    150 g
  • Birne reif, ohne Schale, in groben Stücken
    150 g
  • Walnussöl
    40 g
  • Rotweinessig
    20 g
  • Senf
    1 TL
  • Salz nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Räucheraal in dünnen Scheiben (1 cm)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1476 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...