Mangoldcremesuppe mit Hack

Mangoldcremesuppe mit Hack

4.5 210 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Mangold davon 300 g in Stücken und 50 g in feinen Streifen
    350 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Öl zum Braten
  • Hackfleisch, gemischt
    200 g
  • Senf
    1 TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Frischkäse
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 570 kcal / 2387 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...