Wurzelgemüse-Suppe mit Cashew-Pesto

Wurzelgemüse-Suppe mit Cashew-Pesto

4.1 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Cashew-Pesto
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Cashewkern
    60 g
  • Basilikumblätter, frisch
    30 g
  • natives Olivenöl
    100 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen
Wurzelgemüse-Suppe
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Möhren in Würfeln (2 cm)
    150 g
  • Porree nur weißer Teil, in Ringen (1 cm)
    150 g
  • Knollensellerie in Würfeln (2 cm)
    150 g
  • Petersilienwurzel in Würfeln (2 cm)
    150 g
  • Süßkartoffel in Würfeln (2 cm)
    150 g
    150 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 631 mg
Białko 10 g
Kalorie 2185 kJ / 522 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...