Wersje kompatybilne
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weißkohl, davon 330 g in Stücken 170 g in feinen Streifen
- 1 TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- ½ TL Senf
- 15 g Essig
- 25 g Öl, neutral
- 1 - 2 TL Curry, mild, nach Geschmack
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 635 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reissalat
1h 30 min.
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 min.
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30 min.
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40 min.
Spitzkohl-Möhren-Slaw
45 min.
Bohnensalat mit Feta
1h
Rosenkohlsalat
25 min.
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min.
Blumenkohl-Cashew-Salat
45 min.