Urządzenia i Akcesoria
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Weißkohl davon 330 g in Stücken 170 g in feinen Streifen500 g
-
Zucker1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)150 g
-
Senf½ TL
-
Essig15 g
-
Öl neutral25 g
-
Curry mild, nach Geschmack1 - 2 TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
635 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 min
Weißkohlrohkost
10 min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45 min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 min
Rosenkohlsalat
25 min
Leichter Coleslaw
40 min
Spitzkohl-Möhren-Slaw
45 min
Wirsingslaw mit Honigdressing
10 min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min
Weißkohlsalat
2 godz. 20 min
Griechischer Krautsalat
20 min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 min