Rote-Bete-Rotkohl-Suppe

Rote-Bete-Rotkohl-Suppe

4.1 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • frischer Meerrettich in Stücken (1 cm)
    40 g
  • Forellenfilet, geräuchert
    125 g
  • Ricotta
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    8 Prisen
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Rote Bete in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Rotkohl in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Butter weich
    25 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Johannisbeer-Gelee
    40 g
  • Shiso-Kresse-Beet
    1
    1 Kresse-Beet

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...