Urządzenia i Akcesoria
Travel cake z orzechami pekan i bananami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
-
20 g nasion chia
-
135 g wody
-
230 g orzechów pekan
Kruszonka orzechowa
-
50 g orzechów pekan
-
50 g mąki pszennej
-
50 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g cukru pudru
Ciasto bananowe z orzechami
-
70 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
125 g cukru muscovado, jasnego
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g syropu z agawy
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa czekoladowa
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
286.8 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
2320.3 kJ /
554.6 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
52.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Proteinowy sernik z jabłkami
1h
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2h 40min
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2h 45min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Świąteczny sernik Speculoos
8h 40min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3h 50min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3h 30min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2h 35min