Travel cake z orzechami pekan i bananami
TM6 TM5

Travel cake z orzechami pekan i bananami

3.3 (6 ocen)

Składniki

  • 20 g nasion chia
  • 135 g wody
  • 230 g orzechów pekan

Kruszonka orzechowa

  • 50 g orzechów pekan
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g margaryny, bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g cukru pudru

Ciasto bananowe z orzechami

  • 70 g margaryny, bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 125 g cukru muscovado, jasnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g syropu z agawy
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa czekoladowa

  • 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
  • kwiaty, jadalne, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2320.3 kJ / 554.6 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
52.4 g
Tłuszcz
36.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
6.8 g
Sód
286.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy