
Urządzenia i Akcesoria
Travel cake z orzechami pekan i bananami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
-
nasion chia20 g
-
wody135 g
-
orzechów pekan230 g
Kruszonka orzechowa
-
orzechów pekan50 g
-
mąki pszennej50 g
-
margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)50 g
-
cukru pudru50 g
Ciasto bananowe z orzechami
-
margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)70 g
-
cukru muscovado, jasnego125 g
-
soli¾ łyżeczki
-
bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki350 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
syropu z agawy60 g
-
mąki pszennej250 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki400 g
-
masła orzechowego podzielonego na kawałki200 g
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
554.6 kcal /
2320.3 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
36.4 g
Węglowodany
52.4 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
286.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Ciasto makowe
1 godz.
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.