Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolada dyniowa
- 100 g orzechów pekan
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170
g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 170 g dyni, rozmrożonej - 25 g masła
- 150 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 3 jajka
Masa serowa
- 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
- 20 g masła, o temp. pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 771.9 kJ / 184.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 145.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9h
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Deser kokosowy z Varomy
1h
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min