
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolada dyniowa
- 100 g orzechów pekan
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 170 g dyni rozmrożonej - 25 g masła
- 150 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 3 jajka
Masa serowa
- 400 g serka śmietankowego np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
- 20 g masła o temp. pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 184.5 kcal / 771.9 kJ
- Białko
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 145.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min