Rolada dyniowa z orzechami pecan

Rolada dyniowa z orzechami pecan

4.7 124 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków

Składniki

Rolada dyniowa
  • 100 g orzechów pekan
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 170 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    170 g dyni, rozmrożonej
  • 25 g masła
  • 150 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 3 jajka
Masa serowa
  • 400 g serka śmietankowego np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
  • 20 g masła o temp. pokojowej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 g cukru pudru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 145.7 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 771.9 kJ / 184.5 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...