
Urządzenia i Akcesoria
Rolada dyniowa z orzechami pecan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Rolada dyniowa
-
100 g orzechów pekan
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
25 g masła
-
150 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
3 jajka
Masa serowa
-
400 g serka śmietankowego np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
-
20 g masła o temp. pokojowej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g cukru pudru
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
184.5 kcal /
771.9 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
145.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska