
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 55 min
25 sztuk
Składniki
Posypka
-
pomarańcza ekologiczna1
-
wiórków kokosowych120 g
Mini pączki
-
syropu z agawy (patrz wariant)100 - 130 g
-
cukru trzcinowego50 g
-
mleka kokosowego150 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia50 g
-
likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)10 g
-
mąki pszennej280 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
149.7 kcal /
626.7 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
16.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min