Urządzenia i Akcesoria
Relish z zielonych pomidorów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
3 słoiki
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 ząbków czosnku
-
2 łyżeczki białej gorczycy w ziarnach
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
-
15 g oliwy z oliwek
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
130 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
130 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
700 g zielonych pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
90 g cukru
-
100 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
100 g cebuli dymki drobno pokrojonej, razem z zieloną częścią (ok. 3-4 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
818.7 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1200 kJ /
286.8 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
55.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 godz. 30 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min