Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
2 ½ czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami
-
1 łyżka oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Hummus z burakiem<br>
-
350 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować
-
20 g pasty tahini
-
50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 ząbek czosnku mały
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
184.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
596.7 kJ /
142.5 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Wiosenna sałatka z sorgo
12 godz. 55 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Biff à la Lindström
25 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min