Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
2 ½ czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami
-
1 łyżka oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Hummus z burakiem<br>
-
350 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować
-
20 g pasty tahini
-
50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 ząbek czosnku mały
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
184.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
596.7 kJ /
142.5 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z warzyw i wodorostów
45 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Wiosenna sałatka z sorgo
12 godz. 55 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min