
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g soku z czerwonych buraków naturalnego, bez cukru
- 5 g suchych drożdży
- 1 łyżka miodu
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 120 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 czerwona cebula pokrojona w 2 mm krążki
- 1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
- 100 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 264.8 kcal / 1108.5 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 414.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min