Urządzenia i Akcesoria
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g soku z czerwonych buraków naturalnego, bez cukru
-
5 g suchych drożdży
-
1 łyżka miodu
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 czerwona cebula pokrojona w 2 mm krążki
-
1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
414.4 mg
Białko
9 g
Kalorie
1108.5 kJ /
264.8 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 Std. 50 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 Std.
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Focaccia z brokułami i anchois
2 Std. 15 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 Std. 30 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min