Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g soku z czerwonych buraków, naturalnego, bez cukru
- 5 g suchych drożdży
- 1 łyżka miodu
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 120 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 czerwona cebula, pokrojona w 2 mm krążki
- 1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1108.5 kJ / 264.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 414.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2u. 40min
Focaccia łąka
2 Std. 45 Min
Chlebek buraczany z za'atarem
1j 55 menit
Marchewkowo-serowy dip
15min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
2 Std. 45 Min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30 min