Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g migdałów, ze skórką
- 650 g wody
- 4 daktyle, suszone, bez pestek
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 196.7 kJ / 47 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 58.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min
Napój kokosowy
10min
Napój z orzechów nerkowca
10min
Napój migdałowy
10min
Napój z nasion konopi
10min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój z orzechów laskowych
10min
Napój z orzeszków ziemnych z kardamonem
10min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Masło migdałowe
10min