Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 400 g Linsen, getrocknet
- 100 g Reis (z. B. Carolina)
- 1 TL Salz
- 1 TL Tomatenpüree (opcjonalnie)
- 15 g Essig
- 50 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, in Schnitzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min
Linsen-Tomateneintopf
1h 30min
Minestrone mit Kichererbsen
40min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35min
Gemüseeintopf
45 min
Paella mit Kidney-Bohnen
55 min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50min
Spaghetti Blumenkohl-Bolognese
45 min
Linsendal (2 Portionen)
35min