Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1000 g Wasser
- 800 g gekochte, weisse Kichererbsen, aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 100 g Karotten, in Scheiben (5 mm)
- 150 g Staudensellerie, in Scheiben (5 mm)
-
2
TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 2 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ Bund Petersilie, flachblättrig
- 30 g Olivenöl
- 40 g Tomatenpüree
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Kartoffeleintopf
1 Std.
Linsen-Tomateneintopf
1 godz. 30 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 Min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50min
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1 Std. 15 Min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Hirsesalat im Glas
1 Std.
Rigatoni mit Kürbis und Steinpilzpesto
40 min
Linsen- und Bohnensuppe
40 min