Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Belieben
- 40 g Tomate, in Stücken (1 cm)
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g rote Linsen, getrocknet
- 2 EL Minze, getrocknet
- 30 g Reis
- 20 g Bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ TL Salz, nach Belieben
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Chili, in Flocken, getrocknet
- 1470 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 Zitrone, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 397 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Kartoffeleintopf
1h
Linsen-Tomateneintopf
1h 30min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45min
Minestrone mit Kichererbsen
40min
Gemüse Biryani
50min
Marokkanische Bohnencrèmesuppe
35min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Spinat-Linsensuppe
50min
Linsen- und Bohnensuppe
40min