Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Belieben
- 40 g Tomate, in Stücken (1 cm)
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g rote Linsen, getrocknet
- 2 EL Minze, getrocknet
- 30 g Reis
- 20 g Bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ TL Salz, nach Belieben
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Chili, in Flocken, getrocknet
- 1470 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 Zitrone, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 397 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 Min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Seitan-Bällchen mit Kartoffeln und Peperoni-Curry-Sauce
1h 15min
Kohl-Kürbis-Suppe
45 Min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 Min
Linsen-Tomateneintopf
1h 30min
Minestrone mit Kichererbsen
40 Min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40 Min
Spinat-Linsensuppe
50 Min
Apfel-Rührkuchen
50 Min