
Urządzenia i Akcesoria
Blumenkohl-Linsen-Curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
Korianderjoghurt
-
Koriander, frisch Blätter abgezupft3 Stängel
-
Naturjoghurt200 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen2 Prisen
-
Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen1 Prise
Blumenkohl-Linsen-Curry
-
Zwiebel halbiert1
-
Olivenöl10 g
-
Curry, gemahlen mild2 TL
-
Wasser500 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 ½ TL
-
Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen1 TL
-
Linsen, rot, getrocknet200 g
-
Karotten in Scheiben (5 mm)150 g
-
Blumenkohl in Röschen400 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
282 kcal /
1189 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Asiatisch Gut
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria